Perjantai-dokkari: Kun mies ei halua seksiä - viisi miestä kertoo haluttomuudesta

 • Julkaistu 5 kuukautta sitten

  Yle Perjantai-dokkarit

  kesto: 08:05

  Yleisen käsityksen mukaan miehen täytyy olla aina valmis seksiin, ja miehen pitää pystyä tyydyttämään nainen joka tilanteessa. Pornolehdistä opittuun supertyydyttäjän rooliin ei mahdu ajatus miehestä, joka ei syystä tai toisesta haluakaan harrastaa seksiä. Viisi suomalaista miestä kertoo kokemastaan seksuaalisesta haluttomuudesta.
  Jos tykkäsit videosta, tilaa kanava - uusi dokkari joka perjantai.
  Dokkarit julkaistaan jo maanantaisin Yle Areenassa: areena.yle.fi/1-4651034?
  Mitä haluaisit vielä tietää juuri näkemästäsi dokkarista? Mistä aiheesta sinä haluaisit nähdä dokkarin? Kerro kommenteissa!
  #yleperjantai #perjantaidokkari

Jerepee / Laaja
Jerepee / Laaja

Mikä luo tämän "miehen pitää olla" harhan? No media. Me jokainen tunnemme. Me kuuntelemme musiikkia ja katsomme elokuvia koska me tunnemme. Me tarvitsemme muita ihmisiä koska me tunnemme. Me mm. suremme ja iloitsemme koska me tunnemme. Me tunnemme koska me elämme. Vaikka media on luonut kuvan meille millainen miehen kuuluisi olla, olemme näillä näkymin yleisesti heräämässä siitä illuusiosta. Miksi leikkiä kovaa jos on herkkä? Jossain vaiheessa sitä istuu terapiassa, koska varmasti se syö sisältä ja synnyttää mielenterveysongelmia, kun ei uskalla puhua. Ymmärrän ja allekirjoitan sen myös.

Uukausi sitten
Helena
Helena

Rohkeita miehiä ootte kun uskallatte puhua vaikeista asioista joista yleensä ei puhuta,kiitos teille.

Uukausi sitten
Inkerin Unelmaprojekti
Inkerin Unelmaprojekti

Hienoa, että dokumentissa nähdään normaalipainoisia miehiä. Ylipaino, masennus ja testosteronin lasku ovat kaikki yhteydessä toisiinsa. 73% yli 30- vuotiaista miehistä on lihavia tai ylipainoisia.

Uukausi sitten
Yas girl
Yas girl

Mä joskus luulin että olen aseksuaali mutta enpä olekkaan en vaan tykännyt seksistä sillä tavalla kun naisesta oletetaan. Nyt ku tiedän mitä haluan oon vitun kinky.

2 kuukautta sitten
AK n e m. S SoS Yes.
AK n e m. S SoS Yes.

Testosteronia ei kyllä näissä tyypeissä oo vittu yhtään

3 kuukautta sitten
Helmi Karppi
Helmi Karppi

Rohkeita tyyppejä!

4 kuukautta sitten
Sadepaivamies
Sadepaivamies

Tuo pitkähiuksinen on se Samuel Jyrinki jolla on se herkkä mies -blogi. Ainakin hän on siis naimisissa eikä mikään aseksuaali. Ohjelmassakin ollut.

4 kuukautta sitten
saida s
saida s

Voihan aseksuaalikin olla naimisissa tosin vaikka varmaan harvinaisempaa on

2 kuukautta sitten
suicidecrag
suicidecrag

Tunnen hyvin hänet. Oli mun omaohjaaja perhekodissa ja mukava jäbä

3 kuukautta sitten
Arcencial Zappa
Arcencial Zappa

Fuck I don't understand anything bruhhh cc? Please

4 kuukautta sitten
Viljo Javanainen
Viljo Javanainen

Herranjumala

4 kuukautta sitten
Meltzu
Meltzu

Aseksuaalisuutta pitää tuoda enemmän ilmi!! Mahtava video. Itelläkin paska seksuaalikasvatus missä oli vaan kolme seksuaalisuutta... niin paljon ihmisillä kelattavaa seksuaalisuuden puolesta. Ärsyttävää, että se oletus on aina et sunnytään heteroseksuaaliseksi ja heteroromanttiseksi... (Plus kaikkien kämppien siustus oli ihan mahtava, haluun ;__;)

4 kuukautta sitten
Jouko Tammi
Jouko Tammi

@M1xuX Ne ei ole sairauksia. Se on totta että on vaan yksi seksuaalisuus mutta muut ei ole sairauksia. Pitää ymmärtää että ne eivät vaan ole samanlaisia

3 kuukautta sitten
M1xuX
M1xuX

On vain 1 seksuaalisuus, muut on sairauksia

3 kuukautta sitten
Meltzu
Meltzu

@Morjens Toisaalta et voi tietää jos ne on vaikka biseksuaaleja jokka ei uskalla lähetyä aihetta, tai esim. aromanttisii heteroseksuaaleja? Pointtina on, että me ei vielä tiedetä seksuaalisuudesta tai romanttisuudesta paljoa mitään. Eletty pitkään semmossa heteronormatiivisessa kuplassa, joka ei oo muutakun sortanu kaikkee mitä me oltais voitu jo hoksaa aiemminkin. Vasta nykyvuosinna kunnolla alettu kelaamaan mitä se oikesti on ja tarkoittaa. Ymmärrän, et ihmisille kaikki tulee ajan kanssa ekä kaikkien tartte välttämättä ajatella ollenkaan. Mut haluisin vaan että kasvatuksessa annettaisiin enemmän painoarvoa ja ymmärrystä muillekkin kun just heteroromanttisille heteroseksuaaleille. Mut itelle tosi kiehtova aihe ajatella :D. Tie minkälaisia hoksauksia tältä alalta tullaan vielä ajattelemaan. Varmaan ite kannustaisin jotain "En tiedä vielä" -seksuaalisuutta, joka vois toimii nykysen heteroksuaalisuuden tialla (siis että synnyttäis siihen eikä heteroseksuaalisuuteen). Joo mut taitaa mennä vähän yli hilseen xD Perus utopistista toive ajattelua, että aläkää ottako mitään totena, mutta aina pitää olla tilaa pohdinalle :D!! (sori tuli hirvee pitkä essee)

4 kuukautta sitten
Morjens
Morjens

Itse A, ja en koe sitä ärsyttäväksi että heteroseksuaalisuus on normaalioletus... Onhan se fakta että enemmistö populaatiosta on heteroita.

4 kuukautta sitten
Viena Räisänen
Viena Räisänen

Toi on mun kaverin isä toi eka mies.

5 kuukautta sitten
Pipsa Possu
Pipsa Possu

Jes! Kiva tietää👍

2 kuukautta sitten
Tero Viljanen
Tero Viljanen

Rohkeita miehiä ja hatunnosto jokaiselle. 👍🏻 Ei oo varmastikkaan helppoa puhua julkisesti omalla naamallaan tollasesta aiheesta. Tietäen että saattaa saada kuraa niskaan elämässään dokkarin ulostulon jälkeen. Vahva respect! 💪🏻

5 kuukautta sitten
Toni Bufu
Toni Bufu

Tästä dokkarista ei tuu muuta mieleen kun, että nää miehet elää vielä jossain 2000-luvul, omien ajotuksiensa kanssa siitä, että mitä monet muut ajattelee heistä, ja miten hankalaa se on vaan olla oma itsensä muitten seurassa, sekä muista siihen liittyvistä asioista. Kyllähän nykyää edelleen on sellassia, jotka kattoo sua kieroo ja alkaa kiusaa, jos oot poikkeava massasta, mutta niitä on enää aika harvassa. Ja erinlaisuus on rikkautta.

5 kuukautta sitten
Weetiji
Weetiji

Onko tämä periaatteessa edes ongelma? Eikö se ole ihan tavallista jos ei halua joskus tai ei koskaan seksiä?

5 kuukautta sitten
pistool1
pistool1

Osalla taisi olla kumppani väärää sukupuolta tai muuten epäkiihottava. Muuten lienee todella harvinaista alle 50-v. miehelle, ettei kykene astumaan vaikka haluaisi.

5 kuukautta sitten
Frank Kulmahuikka
Frank Kulmahuikka

Noista on kyllä miehisyys kaukana. Ottavat perseeseen ainakun mahdollista

5 kuukautta sitten
G R
G R

Tällaisessa yliseksualisoidussa maailmassa on hankalaa olla haluton. Media tuputtaa seksuaalista sisältöä jatkuvasti ja se toki herättää tunteita siitä, että on vääränlainen, jos se ei aiheuta itsessään mitään reaktiota. Ihanaa, että tätä tuodaan esille miesten näkökulmasta, joka on minulle vieras. Kiitos Yle.

5 kuukautta sitten
Katy Kat
Katy Kat

❤️ ❤️ ❤️

5 kuukautta sitten
KKönG
KKönG

Tuo yks näyttää nandielta

5 kuukautta sitten
MRRandom975
MRRandom975

Kaappihomoja kaikki

5 kuukautta sitten
MRRandom975
MRRandom975

@Sweet Sugar No siitä en tiedä mutta ei oo paljoa seksiä tullu tähänkään suuntaan

2 päivää sitten
Sweet Sugar
Sweet Sugar

Taidat itse olla melkoinen kaappisankari.

3 päivää sitten
Slice of pizza
Slice of pizza

Oletko aivan varma tästä?

4 kuukautta sitten
Anu E
Anu E

Wau, oon ylpeä näistä rohkeista pohdinnoista!

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

Miksi: a. dokkarissa tai vieraiden haastattelussa ei mainittu sanallakaan aseksuaalisuuden olemassa olosta seksuaalisena orientaationa, vaikka se liittyy aiheeseen enemmän kuin paljon? b. ohjelma luisui loppua kohti tuttuun asenteelliseen käsitykseen "turtuneesta" tai "luottamuspulaisesta" haluttomasta ihmisestä, vaikka yksikään vieras ei maininnut kokemusta tällaisesta rikkinäisyyden tunteesta? Lopun "seksiin heittäytyminen"-luento alan ammattilaiselta jopa tyrmistytti vähän. Kun kyse ei nimenomaan ollut puutteen korjaamisesta (jota tyrkytetään ihan riittävästi tavan tallaajienkin taholta), vaan tarpeesta tulla kuulluksi ja ymmärretyksi erilaisesta seksuaalisuudesta huolimatta. Tällä kertaa tulee valitettavasti risuja perjantaille. T. turhautunut aseksuaali

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

@G R kyllä, nämä kaikki ovat valideja ja mahdollisia vaihtoehtoja. Silti toivoisin, että journalismissa tulisi normiksi ohjelman toimittajien taholta mainita aseksuaalisuus kun puhutaan mielenkiinnon puutteesta kaikkiin sukupuoliin, samoin kuin normaalisti mainitaan homo&biseksuaalisuus kun puhutaan kiinnostuksesta oman sukupuolen edustajiin. Tietysti vain yleissivistävänä mainintana, ei niin että oletetaan kaikkien haluttomien automaattisesti olevan aseksuaaleja. Ajan tässä nyt sitä takaa, että kenenkään ei tulisi kärsiä seksuaalisuutensa kanssa siitä syystä, ettei tiedä että sille on nimi eikä siksi löydä vertaistukea ja näkee vain sen, kuinka kaltaisiasi hyljeksitään yhteiskunnassa. Tämän muuttamisessa avainasemassa on se, että termi mainitaan asiaankuuluvissa yhteyksissä erityisesti julkismedioissa.

5 kuukautta sitten
G R
G R

Tässä mentiin selkeästi näiden miesten kertomusten mukana. Ilmeisesti kukaan ei kokenut olevansa aseksuaali. Voi myös olla, että käsitteen olemassaolosta ei tiedetä, koska onhan se vielä kovin vieras. Moni ei myöskään halua luokitella itseään.

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

@Jepulis joo, se on vaihtoehto. Mutta olisi sen silti voinut mainita yleisluontoisesti yhtenä syynä miksi ei halua partnerillista seksiä. Myös se on vaihtoehto, että joku heistä olikin aseksuaali, mutta ei vain tiennyt, että sellainen seksuaalinen orientaatio on edes olemassa. Tämä on yleistä, joten siksikin toivoisin, että aseksuaalisuus olisi mainittu edes ohimennen yhtenä mahdollisena selityksenä :) Jos kyseessä olisi ollut vetovoiman tunteminen saman sukupuolen edustajiin, ainakin homoseksuaalisuus olisi mainittu satavarmasti, ja toivottavasti myös bi/panseksuaalisuus.

5 kuukautta sitten
Jepulis
Jepulis

Ehkä he eivät vaan kokeneet olevansa aseksuaaleja

5 kuukautta sitten
Kippis Klaus
Kippis Klaus

Tästä sain jostain syystä kuvan, ettei nämä miehet halua ollenkaan. Kai nämäkin joskus haluavat? vai oliko tässä se pointti ettei ihan 24/7 kävele muna pystyssä?

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

@Ankku98 näinpä. Miehetkin voivat olla aseksuaaleja, gasp.

5 kuukautta sitten
Ankku98
Ankku98

Tiedoksi niin on olemassa aseksuaaleja jotka ei halua välttämättä ollenkaan

5 kuukautta sitten
KotodamaSama
KotodamaSama

Jos tän videon miesten ajatukset tuli jollekkin yllätyksenä niin tää oli just se video mitä tarvitaan!

5 kuukautta sitten
Jasu K
Jasu K

Kiitos miehillä jotka puhuivat dokumentissa! Hyvä video nimeltä "harassment in puplic guys versus a girls" on jäänyt hyvin mieleen vaikka julkaisusta on jo kulunut neljä vuotta ja liittyy tähän oletukseen että miestä ei voitaisi muka painostaa harrastamaan seksiä.

5 kuukautta sitten
Anna Serenius
Anna Serenius

ellikkä he ovat aseksuaaleja?

5 kuukautta sitten
Anna Serenius
Anna Serenius

@Ankku98 aaa niimpä

5 kuukautta sitten
Ankku98
Ankku98

Ei välttämättä, vaikutti siltä ettei ainakaan kaikki mutta että saatto olla vaan joku haluton jakso. Toki osa saattoi olla myös iha aseksuaalejakin, tässä ei tullut oikein ilmi että oliko se halun puuttumista täysin vai väliaikaista vai mitä

5 kuukautta sitten
Akseli Alaspaa
Akseli Alaspaa

Hyvä video, kiitos videosta

5 kuukautta sitten
ville_123
ville_123

Ei kai sitä nyt tarttekkaan olla sätinäsäkkiveeti?

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

@ville_123 jos siis tarkoitit "sätinäsäkkiveetillä" että olisi sängyssä alvariinsa säpinää, niin siihen vastasin. Että jos sellaista säpinää ei ole ollenkaan, niin kummasti se ihmisiä haittaa. En siis syyttänyt sua suoraan mistään :D

5 kuukautta sitten
ville_123
ville_123

@Kotifilosofi en ymmärrä mitä tarkoitat, tai miten se liittyy

5 kuukautta sitten
Kotifilosofi
Kotifilosofi

Jos olet aseksuaali, niin kummasti ihmisillä riittää kyseenalaistettavaa... siis jossei halua ketään ollenkaan niin kyllä se vaan on oikea ongelma monelle sellaiselle, jolle asia ei mitenkään kuulu :D

5 kuukautta sitten
reetan. ruusu
reetan. ruusu

Tosi upeita ja rohkeita pohdintoja, kiitos teille avautumisesta, kuullaan toisiamme, kiitos❣️

5 kuukautta sitten
JKV ꪜ
JKV ꪜ

Tämä on ärsyttävää....itse olen rento jäBä ja sillee ei jaks kiinostaa mikää mitä muut ajattelee tai kysyy. Mut esmes tää o sellane mis voin samaistua ja sanoa että. Vaikka olen miespuolinen. En omasta mielestä ole mitenkää "samanlainen" kuin oman ikäiset muut pojat. En oo semmone kiimane poitsu joka haluaa koko ajan yms. Ehkä en oo valmis? Ehkä en vaan just nyt halua? :') näitä miehen perspektiivistä katsottuja asioita lisää! Ei oo vain nainen nainen nainen nainen ei tarvitse haluta nainen saa sanoa ei ja muuta. Kaikki saa sanoa ja olla mieltä asioista yms :')

5 kuukautta sitten
J Lehto
J Lehto

Oho kissa saanu 54 tykkäyst xD

Uukausi sitten
Abcd Öäzxc
Abcd Öäzxc

Noi neidit runkkaa homopornolle ei ihmekkään jos ei pillu kiinnosta saatana

5 kuukautta sitten
RS3 PELURIツ
RS3 PELURIツ

Ei siin mitää pahaa ole jos mies halua seksiä tai ei ole valmis

5 kuukautta sitten
Jason Oikarinen
Jason Oikarinen

Yhtäkkiä yle julkasee tän ja miesoletuksia-sarjan. Vihdoin mediassa tuodaan julki miestenkin ongelmia. Big up yle!

5 kuukautta sitten
Hökäle ukko
Hökäle ukko

Kuvan kiillotusta.

2 kuukautta sitten
Katy Kat
Katy Kat

🙏

5 kuukautta sitten
JKV ꪜ
JKV ꪜ

Tää...

5 kuukautta sitten
TheTigerdragon001
TheTigerdragon001

Ihan hyvä että miestenkin kohdalla otetaan tätä esille, ettei tämä ole pelkästään naisten keskuudessa olevaa asiaa. Eivät kaikki halua syystä tai toisesta seksiä taiko siihen liittyviä kokemuksia. Voi rakastaa ihan muullakin tavoin, kuin pelkästään seksin välityksellä.

5 kuukautta sitten
TheTigerdragon001
TheTigerdragon001

@pistool1 Ei taida se kuuma muijakaan auttaa siihen. Jos ei ole halua, niin ei ole.

5 kuukautta sitten
G R
G R

@pistool1 Tuossa tilanteessa on kyse demiseksuaalisuudesta, mutta aseksuaali ei halua seksiä ollenkaan tai erittäin vähän ja "himokas tyttöystävä" ei siinä auta.

5 kuukautta sitten
pistool1
pistool1

Riittävän kiinnostavan ja himokkaan tyttöystävän, joka ei ole ekaa kertaa pappia kyydissä, kun saa, niin alkaa makuuhuonehommatkin toimia miehen kannalta. Asia ei aina ole yksinomaan itsestä kiinni vaan siihen vaikuttaa ratkaisevasti myös petikaveri :) Lähteet: trust me bro.

5 kuukautta sitten
Mörkö Marko
Mörkö Marko

jaaha en kyl oo tämmösestä kuullu

5 kuukautta sitten
jussi tuori ongelmanuori
jussi tuori ongelmanuori

Se oli sama homma joskus mulla että kun en syönyt tarpeeksi söin lääkkeitä jotka vaikutti asiaan nukuin ja liikuin tosivähän ja sen jälkee ei vaan panettanu saatana tai ei kyllä paneta vieläkään vitun vammaista hommaa

3 kuukautta sitten
Mytry
Mytry

Et ole kuullut asiasta, että ihmiset on erilaisia.

5 kuukautta sitten
Petra Maria
Petra Maria

Koska tästä ei puhuta🤔

5 kuukautta sitten
j L
j L

Ööö ok

5 kuukautta sitten
Electronics Guy
Electronics Guy

Tämmösestä en oo kuullu?

5 kuukautta sitten
FearInjustice
FearInjustice

Mitää helevettiä

5 kuukautta sitten
Zaikka
Zaikka

Ok

5 kuukautta sitten
Samariini
Samariini

Selvä

5 kuukautta sitten

Seuraava

Perjantai-dokkari: Tältä tuntuu saada muijalta turpaan

10:42

The best and worst show on every streaming service

20:12

BTS (방탄소년단) 'Film out' Official MV

3:49

Perjantai-dokkari: Kati, 32, on uupunut töissä jo kolme kertaa

10:07

Tomi on lyönyt äitiään lapsesta asti - Perjantai-dokkari

13:26

Perjantai-dokkari: Liian pelottava lapsi

09:31

Perjantai-dokkari: Liian pelottava lapsi

Yle Areena

Näkymät 1,2 milj.

Sauli, 43, odottaa yhä ensisuudelmaa - Perjantai-dokkari

08:41

Sauli, 43, odottaa yhä ensisuudelmaa - Perjantai-dokkari

Yle Perjantai-dokkarit

Näkymät 113 t.

The best and worst show on every streaming service

20:12

BTS (방탄소년단) 'Film out' Official MV

3:49

SHINee 샤이니 'Atlantis' MV

3:07

SHINee 샤이니 'Atlantis' MV

SMTOWN

Näkymät 12 milj.

Do we Need Nuclear Energy to Stop Climate Change?

10:43

Do we Need Nuclear Energy to Stop Climate Change?

Kurzgesagt – In a Nutshell

Näkymät 2,4 milj.

Latela 6.0 | Huttusen hullut kaiuttimet | discovery+ Suomi

5:46

KOEAJOSSA - HONDA CIVIC TYPE-R -19 (4K)

31:22

We BUILT a Mandalorian JETPACK! (HACKLORIAN: CHAPTER 5)

17:00

We BUILT a Mandalorian JETPACK! (HACKLORIAN: CHAPTER 5)

Hacksmith Industries

Näkymät 1,5 milj.